Categories
My thoughts

Οι γάτες της Αθήνας

Όσοι με ξέρετε σίγουρα θα έχετε καταλάβει ότι έχω ένα μικρό κόλλημα με τις γάτες. Όσοι δε με ξέρετε θα το διαπιστώσετε απ’ αυτό το κείμενο.

Από μικρό παιδί θαύμαζα την εξυπνάδα τους και την φινέτσα τους. Θυμάμαι όταν ήμουν 4-5 είχαμε στη Ρωσία την “Μαρκίζα”, που το όνομά της από μόνο του έβγαζε κάτι αριστοκρατικό, το τρίχωμα της έμοιαζε με γούνα που φορούσαν οι βασίλισσες τα παλιά χρόνια και η συμπεριφορά της σε έκανε να καταλάβεις ανήκει σε ένα παλάτι και όχι σε μία κωμόπολη της Ρωσίας.

Από τότε που είχα τη Μαρκίζα πέρασαν πολλά χρόνια, σχεδόν δεκαπέντε, για να αποκτήσω ξανά δική μου γάτα και να πέσω, για άλλη μία φορά, θύμα της εξυπνάδας και της ομορφιάς αυτού του αιλουροειδούς.

Τον τελευταίο χρόνο έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο στο να φωτογραφίζω γάτες όπου κι αν πάω και ακόμα περισσότερο τώρα που μετακόμισα στην Αθήνα. Μάλιστα ειδικά για τις γάτες της Αθήνας έχω φτιάξει έναν λογαριασμό στο tumblr όπου μαζεύω όλες αυτές τις φωτογραφίες.

Έχω μία θεωρεία που λέει ότι οι γάτες της κάθε πόλης αντανακλούν και τη συμπεριφορά των ανθρώπων που ζουν σ’ αυτή, που για την Αθήνα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα. Οι γάτες της Αθήνας (σε σχέση με άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας), αν και φοβισμένες και καμιά φορά ντροπαλές, είναι πολύ φιλικές και προσιτές. Καθώς περπατάς στην Ακρόπολη, θα δεις δεκάδες, να κάθονται και να παρατηρούν τους περαστικούς από μακριά. Όταν όμως τις πλησιάσεις δε θα τρέξουν να κρυφτούν, μπορεί να διστάσουν λίγο στην αρχή, αλλά στο τέλος θα έρθουν δίπλα σου να τις χαϊδέψεις.

Θέλω λοιπόν φέτος να συνεχίσω να βγάζω φωτογραφίες από γάτες της Αθήνας με την ελπίδα ότι στο τέλος του χρόνου θα έχω ένα άλμπουμ με 364 γάτες που θα κοσμούν το δωμάτιο του νέου σπιτιού μου.

Γι’ αυτό αν έχετε κι εσείς φωτογραφίες από γάτες στην Αθήνα feel free να μου τις στείλετε στο mail μου ή στο facebook για να τις συμπεριλάβω στο cats-of-athens.tumblr.com

2 replies on “Οι γάτες της Αθήνας”

Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Είναι τόσο γλύκες! Έχω και εγώ ένα blog αν θες να το δεις irenesworld.squarespace.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *