Categories
My thoughts

Το ψηλότερο σημείο στον Όλυμπο που μπορείς να φτάσεις με αυτοκίνητο

Στην αρχή ήθελα να γράψω ένα post για την υψοφοβία μου και το πως προσπαθώ να την καταπολεμήσω τα τελευταία χρόνια, αλλά μετά αποφάσισα να γράψω για ένα από τα ομορφότερα μέρη που επισκέφτηκα τους τελευταίους μήνες και τη διαδρομή μέχρι εκεί.

Λιτόχωρο - Όλυμπος

Λιτόχωρο.

Τους τελευταίους 5-6 μήνες οι γονείς μου έχουν μετακομίσει στο Λιτόχωρο για δουλειά οπότε συχνά πυκνά τους επισκέπτομαι εκεί. Το Λιτόχωρο είναι ένα χωριό, 10 λεπτά μακριά από την Κατερίνη και 1 ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου σε υψόμετρο 300 μ. πάνω από τη θάλασσα. Έχοντας, λοιπόν, επισκεφτεί αρκετές φορές το Λιτόχωρο τους τελευταίους μήνες μου γεννήθηκε η επιθυμία να ανέβω στον Όλυμπο, για να καταπολεμήσω την υψοφοβία μου. Σήμερα έκανα το πρώτο δοκιμαστικό βήμα.

Η διαδρομή στον Όλυμπο με το αυτοκίνητο.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσεις στα 1.100 μέτρα υψόμετρο στον Όλυμπο είναι με το αυτοκίνητο. Το μέρος που βρίσκεται εκεί πέρα λέγεται «Πριόνια» απ’ όπου περνάει και το μονοπάτι για την κορυφή του Ολύμπου.

Στο σημείο αυτό, που είναι το τελευταίο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα αυτοκίνητο, υπάρχει μία ταβέρνα αλλά και ένα καταφύγιο για τους ορειβάτες ενώ δίπλα κυλάει και ένα πανέμορφο ρυάκι, που σε μερικά σημεία σχηματίζει και καταρράκτη.

kataraktis

Η αίσθηση του να είσαι σε υψόμετρο 1.100 και να έχεις υψοφοβία είναι φοβερή και τα 45 λεπτά με στροφές στο δρόμο αξίζουν την αδρεναλίνη που θα νιώσεις εκεί πάνω, όμως στη διαδρομή μέχρι τα «Πριόνια» υπάρχουν σημεία που αξίζουν να ανάψεις αλάρμ για να τα απολαύσεις.

One reply on “Το ψηλότερο σημείο στον Όλυμπο που μπορείς να φτάσεις με αυτοκίνητο”

[…] Στην αρχή ήθελα να γράψω ένα post για την υψοφοβία μου και το πως προσπαθώ να την καταπολεμήσω τα τελευταία χρόνια, αλλά μετά αποφάσισα να γράψω για ένα από τα ομορφότερα μέρη που επισκέφτηκα τους τελευταίους μήνες και τη διαδρομή μέχρι εκεί.  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *