Categories
Lifehacks My thoughts

Η μέθοδος «Bullet Journal»

Ως ένας εργασιομανής που σέβεται τον εαυτό του αποφάσισα μέσα στο 2014 να ολοκληρώσω όσο το δυνατόν περισσότερα project μπορώ, να δουλέψω πάνω σε περισσότερες και πιο δημιουργικές ιδέες και γενικά να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ότι έκανα το 2013 αλλά και τις προηγούμενες χρονιές.

Για να το καταφέρω αυτό ξέρω ότι χρειάζομαι έναν τρόπο να καταγράφω και να ελέγχω όλα όσα κάνω. Μέχρι σήμερα προσπαθούσα να το καταφέρω με διάφορα application που υπάρχουν στο internet, όπως το Wunderlist, το Evernote, το Google Keep κ.α. Δε λέω πως αυτά τα apps δεν είναι εξαιρετικά και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά μάλλον εγώ δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω.

Από πέρσι είχα βρει τη μέθοδο «Bullet Journal» και αποφάσισα πως φέτος θα είναι η χρονιά που θα την εφαρμόσω. Η ιδέα είναι ότι θα έχω ένα σημειωματάριο όπου θα καταγράφω όλα όσα γίνονται ή πρέπει να γίνουν στην καθημερινότητά μου με bullets. Με σύντομες προτάσεις, απλές, κατανοητές. Κάθε task που δεν ολοκληρώνεται τη μια μέρα, ξαναγράφετε για την επόμενη μέχρι να ολοκληρωθεί.

Επίσης επειδή η όλη μέθοδος εφαρμόζεται με ένα σημειωματάριο και ένα στυλό υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να το κάνεις “δικό σου” και να την αλλάξεις ανάλογα με τα θέλω σου. Είμαι ήδη στην 9 μέρα της προσπάθειας αυτής και στο τέλος του πρώτου τριμήνου της χρονιάς θα ξαναγράψω για τα πρώτα αποτελέσματα αυτής μεθόδου.

Μπορείτε να μάθετε για το πως λειτουργεί αυτή η μέθοδος με όλες τις λεπτομέρειες εδώ ή να δείτε το παρακάτω βίντεο

 

http://www.youtube.com/watch?v=GfRf43JTqY4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *