Categories
Φοιτητικά Startups

appgrades.gr | Η ομάδα που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τις βαθμολογίες στο πανεπιστήμιο

Δεν είναι ακριβώς startup αλλά μία πολύ ταλαντούχα ομάδα τριών μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εδώ και αρκετό έχουν φτιάξει το appgrades και υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τους βαθμούς μας στο πανεπιστήμιο.
Δείτε την συνέντευξη που μου έδωσαν για το iq magazine και το mycampus.gr
Πώς θα σας φαινόταν να μπορείτε να έχετε όλες τις βαθμολογίες των μαθημάτων σας προσβάσιμες από το κινητό σας; Να μπορείτε να υπολογίσετε το μέγιστο ή κατώτατο βαθμό για πτυχίο με ένα μόνο click; Τρεις μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ στην Πάτρα έφτιαξαν μία εφαρμογή ειδικά για σας.

Από ποιους αποτελείται η ομάδα του AppGrades;
Είμαστε ο Βασίλης (Καλαβρουζιώτης), ο Νίκος (Καλαβρουζιώτης) και η Χαρούλα (Νταλιάνη). Παρακολουθούμε και οι τρεις το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και γνωριζόμαστε αρκετά πριν ξεκινήσουμε την εφαρμογή. Τα βασικά στοιχεία που μας διακρίνουν είναι η δημιουργικότητα και το πάθος για ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.
appgrades-team

Τι είναι το AppGrades;
Πρόκειται για την πρώτη φοιτητική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές, των ελληνικών Πανεπιστημίων να έχουν τον έλεγχο των μαθημάτων τους. Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να υπολογίσει το βαθμό κάθε έτους, του πτυχίου του αλλά και να γνωρίζει τον ελάχιστο και μέγιστο βαθμό πτυχίου, που μπορεί να πάρει. Οι φοιτητές έχουν επίσης πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία για το κάθε μάθημα ενώ παράλληλα μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν την καρτέλα τους, στην οποία φαίνονται τα μαθήματα με προβιβάσιμο βαθμό.
H εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play, στο AppStore και στην ιστοσελίδα μας για όσους προτιμούν τον υπολογιστή τους!

Πως σας ήρθε αυτή η ιδέα;
Το AppGrades ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012. Μέχρι τότε ο καθένας ασχολούνταν με δικά του projects. Ωστόσο, θέλαμε να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε κάτι από κοινού. Μετά από πολλές συζητήσεις καταλήξαμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο, αλλά και κάτι καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα, να μπορεί ο κάθε φοιτητής να έχει την καρτέλα του στο κινητό του και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το βαθμό του πτυχίου του. Ειδικά όταν τελειώνει μια εξεταστική, όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε πώς μια βαθμολογία επηρεάζει το γενικό μας βαθμό.

Είναι απλά χόμπι ή θέλετε να το κάνετε επάγγελμα;
Σίγουρα η ανάπτυξη του AppGrades ξεκίνησε σαν χόμπι, ωστόσο, η ανταπόκριση των φοιτητών αποτελεί για εμάς κίνητρο να προχωρήσουμε την ιδέα και γιατί όχι κάποια στιγμή να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από χόμπι.

Πως συνδυάζετε σπουδές και app development;
Το αντικείμενο των σπουδών μας συνδυάζεται με την υλοποίηση των εφαρμογών. Με το app development μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην πράξη τη γνώση που αποκτήσαμε μέσω των σπουδών. Κατά τη γνώμη μας, αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Μέσα από τη διαδικασία υλοποίησης μιας εφαρμογής παρατηρούμε ότι γίνεσαι καλύτερος στις σπουδές σου.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας;
Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο για το φοιτητή και να το χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Για το λόγο αυτό θέλουμε να καλύψουμε τον χάρτη όλων των ελληνικών Πανεπιστημίων και να εισάγουμε και τμήματα από τα ΑΤΕΙ. Τέλος εργαζόμαστε εντατικά ώστε νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες να είναι διαθέσιμα (stay tuned…).
Επικοινωνία
https://www.facebook.com/appgrades
https://twitter.com/appgradesgr
http://instagram.com/appgradesgr
http://appgrades.gr/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *